Chcete kúpiť nehnuteľnosť?

Pre všetkých, ktorí idú a chcú kúpiť dom, byt, garáž alebo pozemok cez realitku.

Aby vás rezervačka nepoložila na lopatky

TRÉNING a VIDEONÁVOD

Máte obavu, čo sa stane

  • ak nestihnete vybaviť úver do termínu stanoveného v rezervačnej zmluve?
  • v prípade, že nechcete riskovať zmluvnú pokutu ani v prípade, že si kúpu nehnuteľnosti rozmyslíte?
  • keď podpíšete nevýhodne formulovanú Rezervačnú zmluvu, alebo Rezervačnú zmluvu v ktorej sa budú nachádzať nevinne vyzerajúce formulácie, avšak \"právničtine\" do dôsledkov nerozumiete?

Ako nepodpísať hoc-čo, čo vám realitka na podpis v rezervačnej zmluve predloží.

Ako sa vyhnúť zmluvnej pokute a nepredvídateľným komplikáciám, ktoré môžu znemožniť podpis kúpnej zmluvy a hlavne, vy prídete o celú rezervačnú zálohu.

Je ťažké odhaliť akýkoľvek špekulačný úmysel len vďaka všeobecnému prehľadu, ktorý o kúpe nehnuteľnosti človek má. 

Po vzhliadnutí tréningu sami dokážete:

  • Na základe praktických tipov a rád sami dokážete z úvodných formulácii rezervačnej zmluvy dešifrovať do akej miery táto zmluva zaväzuje iba vás ako stranu kupujúceho a 

    opomína stranu majiteľa a jeho povinnosti
    + akým spôsobom žiadať nápravu tohto stavu, hoci je pravdou, že rezervačná zmluva slúži primárne ako nástroj na zaviazanie vás ako strany kupujúceho
  • Aj keď nie ste právnik, vďaka návodu v tréningu dokážete odkontrolovať a zároveň žiadať nápravu záhlavia zmluvy vrátane jej samotného názvu

    Záhlavie zmluvy aj jej názov vám odhalí fakt, do akej miery je zmluva postavená na "prepadávanie zloženej rezervačnej zálohy" v prospech realitky a majiteľa predávanej nehnuteľnosti

    plus budete vedieť na aké formulácie v zmluve si musíte dať pozor, ak kupujete nehnuteľnosť ako súkromná osoba od vlastníka nepodnikateľa (= od súkromnej osoby)
  • Dokážete sa jednoduchým krokom vyhnúť pozastaveniu schvaľovacieho procesu v banke = časové zdržanie, ktoré môže znamenať prepadnutie vami zloženej rezervačky resp. jej transformáciu na zmluvnú pokutu
  • Získate odporúčania, ako si čo najlepšie a najvýhodnejšie pre vás stanoviť dobu rezervácie+ získate aj najčastejšie scenáre a spôsoby ako ich riešiť pre prípad
  • kedy sa rezervačka stáva neplatnou a kedy sa ruší
  • akým spôsobom je možné ošetriť premenu rezervačného poplatku na zmluvnú pokutu s ohľadom na nepredvídateľnosť schvaľovacieho procesu banke
  • že ste v rezervačke dohodli vyššiu kúpnu cenu oproti hodnote nehnuteľnosti, ktorú určil následne znalec banky a nemáte peniaze, ktorými môžete vzniknutý rozdiel doplatiť z vlastného vrecka
  • Budete ovládať návod, ako predísť prepadnutiu rezervačnej zálohy, ak vám banka vám neschváli potrebnú výšku hypotéky: vy ste už rezervačku podpísali a nebudete si môcť kúpu zarezervovanej nehnuteľnosti dovoliť, pretože vám budú chýbať peniaze
  • Získate postup ako si v priebehu pár minút zvládnete overiť právny stav nehnuteľnosti, ktorú ste sa rozhodli kúpiť v duchu princípu "dôveruj ale preveruj"

Prišla som o 3-tisíc eur rezervačku, pretože som sa nechala dotlačiť do rozhodnutia, že táto nehnuteľnosť je pre mňa tá pravá.

 

Nevedela som, čo sa pýtať, ani na čo si mám dávať pozor pri podpise zmluvy.

Túžila som bývať v dome a tak som chodila po obhliadkach domov. Že to nebolo reálne, som si uvedomila až neskôr. S mojim rozpočtom som si nemohla dovoliť dom typu "hneď sa nasťahovať" a už vonkoncom nebolo mysliteľné kúpiť dom na prerábku. Mala som malé dieťa.

Zaplatila som realitke 3-tisíc eur zmluvnú pokutu za rezerváciu domu ktorého kúpu som si v priebehu rezervačnej doby rozmyslela. Vôbec som nevedela, na čo si mám dávať pri podpise zmluvy pozor.

Dnes už viem, že to bola školácka chyba. Podpísala som skôr, ako som si prezistila banku.
Števka Jankechová

Ako neriskovať zmluvnú pokutu, ak vám kúpu sprostredkováva realitka

Musíte ovládať nepísané pravidlá a nimi sa pri kúpe nehnuteľnosti riadiť

>>>>> Nepísané pravidlo č.1:

Ak nemáte hotovosť na kúpu a nie ste si istý v akej výške dostanete úver (hypotéku), nič nepodpisujte. Najprv riešte peniaze.

Celá kúpa nehnuteľnosti predstavuje trojfázový proces. Tento proces má presnú postupnosť krokov. Podpis rezervačky predstavuje začiatok tretej - poslednej fázy celého procesu.

>>>>> Nepísané pravidlo č.2:

Musíte mať 100% istotu, či danú nehnuteľnosť naozaj chcete alebo nie. Či s ňou budete spokojný.

To znamená nepodľahnúť bežnej praxi realiťákov, ktorí tlačia do podpisu rezervačky preto, aby zarobili.

Ak tlaku podľahnete a kúpu si rozmyslíte až po podpise rezervačky, tak budete musieť za to platiť cenu. Zmluvnú pokutu budete platiť aj v prípade, ak vám banka neschváli toľko peňazí, koľko na kúpu potrebujete.

Vo väčšine je zmluvná pokuta rovnaká ako výška vami zloženého rezervačného poplatku.

Je možné mať veci pri kúpe nehnuteľnosti pod kontrolou a neriskovať zmluvnú pokutu?

Nie je žiadna novinka, že proces kúpy nehnuteľnosti má tri fázy. Prvé dve fázy sú viac menej v pohode, tam človek má veci ako tak pod kontrolou.

Chodíte po obhliadkach a v reále zisťujete, do akej miery je totožná aktuálna ponuka nehnuteľností s vašimi predstavami. Čo dostanete za cenu, ktorú ste ochotný za kúpu domu, bytu či pozemku zaplatiť.

Avšak príde tretia fáza a veci sa začínajú spod našej kontroly vymykať. Posúďte sami.

Aj vy ste sa už nechali "napáliť" od niekoho kto vyzeral seriózne?

V tretej záverečnej fáze kúpy nehnuteľnosti musí človek pristúpiť k \"papierovačkám\" a podpisom zmlúv. Prečo? Pretože je to bežná prax.  Máte postačujúce skúsenosti na to, aby ste ustáli tlak, keď je maklér (či developer) ochotný prísť za vami do práce a tlačí vás podpisu zmluvy na ulici?

Vtedy cítite, že niečo nie je v poriadku.

Každý jeden účastník kúpno-predajného procesu (maklér-realitka, majiteľ-developer, banka) má totiž svoj vlastný cieľ a zámer. Ale ten v žiadnom prípade nie je totožný s cieľom a zámerom vašim.

 

Banka potrebuje predať hypotéku, aby splnila mesačnú kvótu. Maklér potrebuje dotlačiť predaj, pretože z toho má províziu. Je v záujme makléra aj majiteľa udržať cenu čo najvyššie. Prečo to chce majiteľ je jasné.

Ak je maklér odmeňovaný percentuálne z predajnej ceny, môžeme predpokladať, že skôr bude mať snahu cenu udržať ako ju znížiť a hájiť tak práva vás, ako kupujúcich.

Človek je tvor, ktorý sa prirodzene obáva vecí a situácií, ktoré sú pre neho nové a nepoznané. A to sa deje vtedy, keď chýba prax a skúsenosti.

A toto sa týka aj kúpy nehnuteľnosti a podpisu Rezervačnej zmluvy. Začíname byť odkázaní na serióznosť cudzích ľudí, ktorých sme videli možno 2-3x v živote. Ocitneme sa v rukách makléra, banky a majiteľa-predávajúceho. Začína tlak.

Majiteľ, banka, maklér. Ktorý z nich háji vaše záujmy ako kupujúceho?

Do procesu pri kúpe nehnuteľnosti vstupujú okrem vás ďalšie tri subjekty.  Koho z nich dokážete mať pod svojou 100% kontrolou?

Majiteľ (vlastník)

Vy chcete kúpiť za čo najmenej, majiteľ chce za čo najviac predať.

Človek si musí kúpiť dom alebo byt od človeka-majiteľa, ktorého sme videli možno 2x v živote (prvá a následná obhliadka). A problém sa zhorší, ak nám majiteľ nehnuteľnosti ktorú zvažujeme kúpiť, nie je vôbec sympatický. A na dôvažok vôbec z neho nemáme dobrý pocit. A to je pre organizmus stres.

 

Maklér, realitka, developer

Zaplatené za svoju prácu dostanú, iba ak človeku predajú. A tak častokrát tlačia do podpisu.

Nehnuteľnosť vám ukázal maklér. Koľkokrát v živote ste videli toho makléra? Ihneď po prejavení záujmu o kúpu vás čaká prvá oficialita: podpis rezervačky.

Niekoľko strán textu v právničtine, kde pod hrozbou prepadnutia 2-, 3- až 5-tisícovej rezervačnej zálohy si máte odsúhlasiť obdobie (čas) počas ktorého nehnuteľnosť pre vás maklér s majiteľom zarezervujú. Podržia. Maklér začína do podpisu tlačiť s odôvodnením, že sú aj iní záujemci o kúpu.

Ak ste sa s tým nestretli, minimálne ste o týchto praktikách počuli. Bežná prax.

 

Banka

Ak nezískate od nej peniaze, nekúpite. Nebudete mať na zaplatenie kúpnej ceny.

Potrebujete získať cez hypotéku od banky a všetko to musíte stihnúť v dohodnutej rezervačnej lehote... K tomu vás začínajú napadať aj také otázky ako:

  • Nesúhlasil(a) som s príliš vysokou cenou?
  • Čo keď znalecký posudok bude nižší ako cena, ktorú som v rezervačke odsúhlasil(a)?
  • A naozaj mi banka požičia toľko, koľko potrebujem? 

Toto je dôvod, prečo kontrolu nad kúpou nehnuteľnosti nikdy mať nebudete

Kde je jadro problému, som si uvedomila až po rokoch. Ak človek zameriava pozornosť na nepodstatné detaily, tak v konečnom dôsledku ho môže na lopatky položiť to, že mu chýba nadhľad nad celou vecou.  Zastrešenie, či tzv. big picture. Alebo naopak.

Rámcový obraz a predstavu človek má, ale neovláda tie podstatné detaily.  Ako to viem? Pretože keď sa ohliadam spätne, nestačili by mi prsty jednej ruky na chyby, ktoré som pri kúpe nehnuteľnosti a to hneď pri podpise rezervačnej zmluvy začala robiť. A tie chyby sa potom začali kopiť.

Každý jeden subjekt (banka, maklér aj majiteľ) si sledoval svoj cieľ. Nemala som to vôbec pod kontrolou. Moja pozornosť bola na nich. Nie na mne a na tom, aby som urobila najlepšie pre seba. Riešila som ich otázky. Nechala som sa postrkovať okolnosťami. Neovládala som podstatné detaily. A chýbal mi nadhľad nad celou vecou.

Trvalo mi  roky, kým som na základe vlastných skúseností s kúpou a predajom nehnuteľnosti a následne aktívnej realitnej praxe dokázala vybrať iba tie veci, čo fungujú v prospech kupujúceho.

Tie som prepojila dohromady a vytvorila UCELENÝ SYSTÉM, ktorý zaisťuje maximálnu pohodu a 100% ochranu kupujúceho, keď začína byť pod vplyvom okolností, ktoré nedokáže ovládať.

Ak chýba prax a skúsenosti, veci pod kontrolou mať nebudete. To platí všade, nielen pri kúpe domu, bytu alebo pozemku.

Zabralo mi viac ako 5 rokov, kým som dala dohromady fungujúci systém

Teraz už viem, ktoré kroky musí človek urobiť, aby boli správne. V akom majú byť poradí. Na ktoré detaily musí človek pri kúpe zamerať pozornosť a pri ktorých otázkach musí vidieť veci z nadhľadu. Inak človek pod tlakom začne robiť rozhodnutia, ktoré nie sú správne.

Vidím rovnaké chyby, ktoré som ja sama pred rokmi robila. Pár kľúčových chýb sa tu opakuje stále znova dokola... A to predovšetkým v tej najdôležitejšej záverečnej fáze.

Tá začína podpisom rezervačnej zmluvy.

A preto sa pýtam: Vážne si tým musí každý prejsť? Robiť rovnaké chyby, ktoré už urobil  niekto predtým? Ísť metódou pokus - omyl a nechať si hádzať polená pod nohy?

Konečne sme si s manželom vybrali byt.

Tak prečo máme taký strach a obavy, keď to najhoršie už máme za sebou?

Lebo opak je pravdou. To horšie máte ešte len pred sebou. Obavy a strach vznikajú z toho, že musíte robiť veci a činnosti, s ktorými máte žiadne alebo len minimálne skúsenosti. A absencia skúseností vytvára priestor pre chyby.

Čo keby som vám ukázala svoju osobnú skúsenosť, ako môžete robiť veci inak? Ako si kúpiť svoje nové bývanie bez stresu a obáv, že pri povinných papierovačkách dáte svoj podpis pod niečo, čo sa v konečnom dôsledku môže obrátiť proti vám?

Existuje totiž SKRATKA, UCELENÝ SYSTÉM vďaka ktorému bez zbytočného riskovania prejdete \"papierovačkami\" v záverečnej fáze procesu kúpy vášho nového bývania a samotný podpis rezervačky bude základom pre dokonalú kúpnu zmluvu. 

Možno si teraz hovoríte: „Vedel som, že to musí ísť inak...“

Áno, ide to inak. A vôbec nemusíte získavať skúsenosti tak pracne a toľko rokov ako to bolo u mňa. A v žiadnom prípade sa nemusíte stať realiťákom, ako to bolo u mňa ;).

Tu je dôvod, prečo vznikol tréning "Aby vás rezervačka nepoložila na lopatky"

Ľudia sa ma často pýtajú:

\"Čo treba robiť, aby som sa hneď pri podpise prvej zmluvy (rozumej: rezervačnej zmluvy)

vyhol všetkým zbytočných chybám?

Zbytočným krokom, nepodstatným otázkam a pritom by táto rezervačka tvorila základ pre 100% ochranu vás ako kupujúceho pri kúpe nehnuteľnosti?

Táto otázka je naozaj kľúčová. Treba si uvedomiť čo všetko sa môže hneď v začiatkoch pokaziť.

Váš podpis pod rezervačkou má hodnotu tisícov eur

  • Podpíšete pre vás nevýhodne formulovanú Rezervačnú zmluvu, alebo Rezervačnú zmluvu ktorej obsahu poriadne nerozumiete
  • Podpíšete Rezervačnú zmluvu, ale kúpu si následne rozmyslíte. Jednoducho zmení sa Vám situácia alebo banka neschváli potrebnú výšku hypotéky...
  • Podpíšete Rezervačnú zmluvu a vzniknú nepredvídané problémy.  No a výklad právnych dôsledkov vášho podpisu právnikom protistrany bude úplne iný, ako ste chápali znenie a formulácie tejto Zmluvy pri jej podpise vy?

No a ruku na srdce, nie každý \"právničtine\" rozumie. No porozumenie právnych dôsledkov väčšinou prichádza vtedy, ak sa niečo nepredvídané udeje.

Aj z toho dôvodu si myslím, že je tomu lepšie predchádzať.

No a preto som si dala prácu a rozpísala som svoje znalosti a know-how do podoby, vďaka ktorej dokážete veľmi jednoducho a rýchlo všetky poznatky vstrebať a využiť vo svoj prospech.

Predstavujem jedinečný tréning

"Aby vás rezervačka nepoložila na lopatky"

Zdieľam tu svoj osobný overený postup, ako porozumieť rezervačnej zmluve lepšie než rozumie vlastná matka dieťaťu.

Tento tréning je praktický návod obsahujúci 4 logicky usporiadané bloky a sériu 6 video-lekcií, ktoré dlhodobo využívame k tomu, aby sme pomohli kupujúcim odhaliť nepoctivé rezervačné zmluvy. Špekulačné rezervačné zmluvy.

Získate presný postup a návod, ako preniknúť do podstaty rezervačnej zmluvy, vďaka čomu dokážete odhaliť špekulačné úmysly právnických formuliek v rezervačkách, ktoré sú tvorené s cieľom ako obrať kupujúceho o rezervačnú zálohu.

Tréning " Aby vás rezervačka nepoložila na lopatky" obsahuje

BLOK 1:

Na čo si dať pozor hneď v úvodných ustanoveniach Rezervačnej zmluvy (princíp snehovej gule)

Dobre viem, že sa nedá pochopiť všetko naraz. Je však potrebné niekde začať. Poznám to z vlastných začiatkov, keď som sama prišla o 3-tisíc eur, aké ťažké je odhaliť akýkoľvek špekulačný úmysel len vďaka všeobecnému prehľadu, ktorý o kúpe nehnuteľnosti človek má. 

Problémové formulácie a vety sa môžu začať nabaľovať hneď v úplnom úvode, kde to vôbec nečakáte. A tak začína svoj štart princíp snehovej gule. Tá sa pohybom vpred iba zväčšuje.

Aj preto v tomto prvom module na vás čaká a dozviete sa napríklad aj:

  • Na čo si musíte dať pozor hneď pri názve zmluvy, aby ste svoj podpis na zmluve nemuseli neskôr ľutovať
  • Prečo hneď v záhlaví zmluvy musíte zbystriť pozornosť, ak kupujete nehnuteľnosť ako fyzická (súkromná) osoba od nepodnikateľa
  • Akú štruktúru úvodnej časti musí mať rezervačná zmluva a prečo je dôležité byť si vedomý, či podpisujete dvojstrannú alebo trojstrannú rezervačnú zmluvu
  • Návod, ako správne vyplniť a odkontrolovať záhlavie zmluvy, aby ste sa hneď v úvode dokázali vyhnúť komplikáciám ktoré smerujú k prepadnutiu zloženej rezervačnej zálohy
  • Cenné tipy a rady, ako vďaka podpisu rezervačnej zmluvy ošetriť celý rad problémov, ktoré môžu skomplikovať až znemožniť podpis finálnej kúpno-predajnej zmluvy a ohroziť tak zloženú rezervačnú zálohu

Ako to v členskej sekcii tréningu vypadá (Blok 1 - ukážka):

BLOK 2:

Predmet a účel Rezervačnej zmluvy

Realitný trh a kúpa domu, bytu či pozemku nie ideálne miesto na získavanie skúseností na vlastnej koži. Formou pokus - omyl. Dôsledky nesprávnych či zavádzajúcich informácií a následných zlých rozhodnutí môžu mať pre poškodenú osobu veľmi negatívne dopady. A to na mnoho ďalších rokov.

Aj preto na vás v tomto module čaká:

  • Praktický návod, ako si dokážete skontrolovať celú štruktúru rezervačnej zmluvy tak, aby ste dokázali rozpoznať čomu sa pri podpise Vašej Rezervačnej zmluvy na 100% vyhnúť a naopak, čo v Zmluve ktorú podpíšete NESMIE v žiadnom prípade chýbať.
  • Získate postup ako si v priebehu pár minút zvládnete overiť právny stav nehnuteľnosti, ktorú ste sa rozhodli kúpiť v duchu princípu "dôveruj ale preveruj"
  • Tipy a rady, ako z formulácií v úvode rezervačnej zmluvy dokážete dešifrovať do akej miery táto zmluva zaväzuje iba vás ako stranu kupujúceho a opomína stranu majiteľa a jeho povinnosti + akým spôsobom žiadať nápravu tohto stavu, hoci primárne rezervačná zmluva slúži ako nástroj na zaviazanie vás ako strany kupujúceho

Ako to v členskej sekcii tréningu vypadá (Blok 2 - ukážka):

BLOK 3:

Kúpna cena za nehnuteľnosť, podmienky rezervácie, rezervačný poplatok, zmluvná pokuta

V momente ako získate nevyhnutný nadhľad celú problematiku rezervačnej zmluvy, je čas pustiť sa do detailov v časti rezervačnej zmluvy, ktorá rieši najviac diskutované úskalia rezervačnej zmluvy.  Aj preto sa v tomto module naučíte:

  • Na čo si dať pozor pri pripomienkovaní článkov týkajúcich sa týchto ustanovení: rezervačný poplatok, kúpna cena, zmluvná pokuta + akým spôsobom upraviť tieto ustanovenia tak, že budú hájiť oprávnené záujmy vás ako strany kupujúceho
  • Ako predísť prepadnutiu rezervačnej zálohy, ak vám banka vám neschváli potrebnú výšku hypotéky: vy ste už rezervačku podpísali a nebudete si môcť kúpu zarezervovanej nehnuteľnosti dovoliť, pretože vám budú chýbať peniaze
  • Čo spôsobí fakt ak si v rezervačnej zmluve nevšimnete takú drobnosť, že ste si rezervačnú lehotu stanovili na kalendárne dni a nie na pracovné dni
  • Vysvetlíme vám rozdiel medzi Rezervačnou zmluvou a Budúcou kúpnou zmluvou tak, aby ste sami dokázali zhodnotiť a posúdiť, či bude pre vás lepšie a výhodnejšie ak budete žiadať rezerváciu nehnuteľnosti prostredníctvom Rezervačnej zmluvy alebo prostredníctvom Budúcej kúpnej zmluvy.

Ako to v členskej sekcii tréningu vypadá (Blok 3 - ukážka):

BLOK 4:

Záverečné ustanovenia, podpisy zmluvných strán, dátumy

Princíp snehovej gule dotiahneme do konca a to tak, aby vás naozaj žiadna rezervačka naozaj nepoložila na lopatky.  Aj preto sa v záverečnom module naučíte:

  • Čo v žiadnom prípade nesmie chýbať V ZÁVERE každej jednej rezervačnej zmluvy
  • Akým spôsobom je potrebné nahliadať na ochranu vašich osobných údajov pred prípadným zneužitím, s ohľadom na Zákon o ochrane osobných údajov a nariadenie smernice EÚ o ochrane osobných údajov
  • Overené spôsoby formulácie záverečných ustanovení rezervačnej zmluvy a mnoho ďalších vychytávok v samotnom závere rezervačnej zmluvy

Ako to v členskej sekcii tréningu vypadá (Blok 4 - ukážka):

Po absolvovaní tréningu sami dokážete:

  • Budete vedieť ako si overiť či realitná kancelária má naozaj plnú moc od majiteľa pri sprostredkovaní predaja nehnuteľnosti a k akým povinnostiam počas obdobia rezervácie majiteľa naozaj zaviazala. Predídete tak tomu, že rezervačkou zaviaže realitka iba vás ako kupujúceho a to predovšetkým preto, lebo rezervačný poplatok skladá kupujúci
  • Dokážete sa jednoduchým krokom vyhnúť pozastaveniu schvaľovacieho procesu v banke = časové zdržanie, ktoré vás môže stáť prepadnutie rezervačky resp. jej transformáciu na zmluvnú pokutu
  • Získate odporúčania, ako si čo najlepšie a najvýhodnejšie pre vás stanoviť dobu rezervácie+ získate aj najčastejšie scenáre a spôsoby ako ich riešiť pre prípad
  • kedy sa rezervačka stáva neplatnou a kedy sa ruší
  • akým spôsobom je možné ošetriť premenu rezervačného poplatku na zmluvnú pokutu s ohľadom na nepredvídateľnosť schvaľovacieho procesu banke
  • že ste v rezervačke dohodli vyššiu kúpnu cenu oproti hodnote nehnuteľnosti, ktorú určil následne znalec banky a nemáte peniaze, ktorými môžete vzniknutý rozdiel doplatiť z vlastného vrecka
  • Budete vedieť či je pre vás výhodnejšie podpísať rezervačnú zmluvu alebo budúcu kúpnu zmluvu, pretože obe riešia rezerváciu nehnuteľnosti a predchádzajú podpisu Kúpnej zmluvy. Zároveň vám bude jasné, že rozdiel v týchto dvoch zmluvách je z hľadiska právnych dôsledkov pri nepredvídateľných komplikáciách naozaj obrovský, čím sa nenecháte dotlačiť k podpisu pre vás nevýhodnej zmluvy.
  • Dokážete využiť svoje právo zvoliť si, ktorý typ rezervácie nehnuteľnosti je vo vašom konkrétnom prípade pre vás výhodnejší. Dokážete realitke odôvodniť a trvať na svojom, prečo má vo vašom prípade pripraviť Budúcu kúpnu zmluvu a nie Rezervačnú, alebo naopak.
  • Bude vám jasný fakt, v akom prípade a prečo – ak dôjde k sporu medzi vami a majiteľom, môže súd nahradiť podpis chýbajúcej strany súdnym rozhodnutím a ako sa tomu dá vyhnúť, ak by to smerovalo vo váš osobný neprospech

Stavím sa, že tréning predčí všetky vaše očakávania!

 

Všetko, čo sa vďaka tréningu naučíte vedie k tomu, aby sa záverečná - podpisová fáza pri kúpe vašej nehnuteľnosti premenila na oázu pokoja, rozvahy a istoty, že dokážete spripomienkovať a žiadať nápravu všetkých špekulačne podstrčených formulácií.

Získate jasnú predstavu o tom, čo v Rezervačnej zmluve musí byť a čo tam naopak chýbať nesmie.

Celý tréning som zostavila tak, aby vám dal naozajstný prínos a bol pre vás maximálne praktický. Povediem vás krok za krokom všetkým, čo musíte pri podpise Rezervačnej zmluvy vedieť.

 

Ukážem vám konkrétne spôsoby a poviem vám príklady, vďaka ktorým už nebudete mať pocit, že vás niekto hodil cez palubu bez záchranného kolesa. Bude vám jasný aj ten fakt, či bude pre vás výhodnejšie žiadať podpis Rezervačnej zmluvy alebo Budúcej kúpnej zmluvy.

Toto všetko získate vďaka 6 video-lekciám. Vďaka 130 minútam audia a videa.

 

Nepodpisujete rezervačnú zmluvu bez tohto tréningu!

Vážne... Nerobte to.

Človek môže strácať svoj čas čítaním zmluvy, ktorej obsahu a jednotlivým slovám zdá sa že rozumie. Ale málokto rozumie aj právnym dôsledkom, kedy sa sila viet a formuliek v zmluve naplno ukáže až v prípade súdneho sporu.

Prečo sa báť, že skončíte ako ďalší v poradí v rukách nepoctivej realitky či špekulačne zmýšľajúceho majiteľa, chudobnejší o pár tisíc eur? Že sa budete musieť so snom o novom bývaní nateraz rozlúčiť? Prečo riskovať negatívnu skúsenosť?

Faktom je, že každý úspešný obchod sa vždy točí okolo toho, do akej miery rozumiete tomu, čo práve robíte.  Inak vždy druhá strana môže využiť to, že odhalí vašu neistotu a neznalosť a môže ju zneužiť (pokúsi sa ju zneužiť).

Má to však jeden háčik.

Aby ste porozumeli tomu čo sa v záverečnej fáze procesu kúpy deje,  o čom sú zmluvy a aké majú úskalia - musíte mať prax.  Ale kde ju získať? Stať sa realiťákom? Nie každý má túto ambíciu a nie každý má na tento typ práce povahu. 

Riešenie je veľmi jednoduché.

Tu a teraz pred vami leží môj konkrétny tréning z praxe, v ktorom idem rovno k veci. Celé moje know-how o tom, ako porozumieť procesu kúpy s dôrazom na všetky úskalia podpisu rezervačnej zmluvy.

Niečo ako checklist, ktorý vytvorí základ pre 100% ochranu vašej osoby pri kúpe nehnuteľnosti.

 

Konečný cieľ: keď budete mať vaše nové bývanie zariadené podľa vašich predstáv..

Aby sa tak však stalo, musíte úspešne prejsť aj záverečnou fázou kúpneho procesu. Oficialitami a papierovačkami, krok za krokom.

Stačí si nájsť 2 hodinky času počas ktorých sa dozviete všetko potrebné pre to, aby ste podpísali rezervačku plne vo váš prospech.

 

Tento tréning vám ušetrí more času, nervov a stresov. Prečo?

Poskytuje nadhľad na veci, ktoré človek získava iba vďaka tvrdej realitnej praxi. Tento tréning vám pomôže od začiatku do konca porozumieť čo naozaj sa deje počas záverečnej oficialitami a papierovačkami preplnenej fázy procesu kúpy vášho nového bývania.

 

Peniaze sa nezarábajú ľahko. Bodka. Kúpou bývania na hypotéku sa viažete desiatky rokov k tomu, že budete schopný splácať vaše nové bývanie. Tréningom získate najväčšiu nefér výhodu.

Budete plne vedomý a znalý všetkého čo podpisujete, všetkého čo vás pri oficialitách čaká. Svojich povinností a práv.

Len pre vás za 49,80 eur 1,98 eur vrátane DPH

Zajtra si môžete za 1,98 eur kúpiť napríklad jednu kávu v Auparku, dva pecne chleba alebo...

Radikálne zvýšiť porozumenie celému procesu kúpy vašej nehnuteľnosti. A to bez toho aby ste museli dohadovať termín a platiť  peniaze právnikovi či maklérovi. Ten však nemá dôvod ani čas, aby vám veci tak dopodrobna vysvetľoval, ako to robím ja v tréningu.

Tento tréning vám ušetrí viac  času a peňazí, ako si dokážete predstaviť.

 

Pri kúpe nehnuteľnosti cez realitku všetko oficiálne začína práve podpisom rezervačnej zmluvy. Pokiaľ sa to pokazí hneď tu na začiatku, je to prúser.

Podpisom rezervačky sa začína celý oficiálny proces kúpy a právneho prevodu vašej nehnuteľnosti - vášho nového bývania.

To znie až príliš dobre...1,98 eur... V čom je háčik?

Nie, nebojte sa. Nie som blázon. Tu sú tri dôvody, prečo predávam tréning dočasne len za zlomok jeho ceny.

 

DÔVOD 1: Keď predávam tréning len za 1,98 eura, je dostupný pre každého. Pre každého, kto sa rozhodol že si zadováži nové bývanie a kúpu mu sprostredkováva realitka. A z toho vyplýva, že sa nevyhne podpisu rezervačnej zmluvy.

 

A pravdepodobne sa nevyhnete ani tvrdeniu, že zmluvu musíte podpísať v takom stave ako vám bola predložená. A len ten typ zmluvy, ktorú vám realitka nanúti. Neverte tomu.

Pripomienkovať a dať návrh na zmenu môžete vždy a za každých okolností. Len vaše pripomienky musia mať hlavu aj pätu.

 

Ozaj, a ak už ste vo fáze že nehnuteľnosť máte vybranú a čaká vás podpis rezervačky, dala vám realitka možnosť vybrať si či si želáte podpísať Rezervačnú zmluvu alebo Budúcu kúpnu zmluvu?

(Naviac čiastku 1,98 eura nemá cenu dávať do nákladov a preto netreba v objednávke vyplňovať fakturačné údaje).

 

DÔVOD 2: Zároveň je 1,98 eura pomyselná bariéra. Môže si to kúpiť každý, ale 1,98 eura odfiltruje ľudí, ktorí o istotu nestoja a osloví tých, ktorí pri tak závažnej veci ako je kúpa nehnuteľnosti riskovať nič nebudú.

 

DÔVOD 3: Testovala som rôzne ceny a zistila som, že za 1,98 eura si väčšina ľudí tréning kúpi, dokonca i pokiaľ ma vôbec nepoznajú. Tak prečo raz za čas tréning za túto cenu neponúknuť?

 

No a potom mám ešte jeden \"SKRYTÝ DÔVOD\"... Ak vzhliadnete a si vypočujete tento tréning, budete vážne milo prekvapení.. Získate rozhľad a výsledky, že sami sebe poviete \"waw, i napriek prvým pochybnostiam, toto bola tá najlepšia investícia!\"

No a potom možno, ale iba možno - pokiaľ sa tak rozhodnete - sa pridáte k ľuďom, ktorí vlastnia aj kompletný realitný postup pri kúpe a predaji nehnuteľnosti, aby ich počas samotného procesu kúpy nič neprekvapilo.

Tak a toto je všetko. Žiadny ďalší háčik tu nie je.

 

Možno to znie bláznivo dať za 1,98 eur to čo by možno iní ponúkali za stovky eur. Alebo by toto know-how nedávali von vôbec. Veď je to realitné know-how. Čo vám ale môžem sľúbiť? Týchto 1, 98 eura bude najlepšia vaša investícia za posledné mesiace!

 

Rozhodnutie je teraz na vás:

Pokiaľ chcete získať k tréningu okamžitý prístup, kliknite na tlačítko nižšie a vyplňte svoju prihlášku.

Keď si zvolíte online platbu, za pár minút obdržíte okamžitý prístup ku všetkým lekciám tréningu...

Tréning \"Aby vás rezervačka nepoložila na lopatky\"  je viac než len bežný online tréning alebo stiahnutie šablóny (vzoru) zmluvy z internetu.

Je vhodný pre všetkých, ktorí kupujú nehnuteľnosť cez realitku. Prax realitákov je taká, že si musíte nehnuteľnosť zarezervovať. To znamená podpísať zmluvu, ktorej cieľom je \"podržanie\" nehnuteľnosti pre vás, kým si napríklad vybavíte v banke hypotéku.

Ozaj a vedeli ste, že rezerváciu je možné vykonať dvomi spôsobmi? Realitky väčšinou dávajú na podpis Rezervačnú zmluvu, hoci sa môže využiť aj Budúca kúpna zmluva.

 

Nevýhodou klasicky postavenej rezervačky ten fakt, že jej podpisom ste zaviazaný predovšetkým vy ako strana kupujúceho. A to ešte pod hrozbou prepadnutia rezervačnej zálohy, ktorú musíte zložiť.

Na stranu majiteľa a jeho povinnosti a záväzky sa v klasicky postavenej rezervačke často \"zabúda\". Je fér, ak ste v rezervácii zaviazaný iba vy - kupujúci? 

 

Tréning vám dá návod, ako zapracovať do rezervačnej zmluvy aj práva a povinnosti majiteľa nehnuteľnosti, ktorú chcete kúpiť. Ideálne tiež pod hrozbou sankcie a jej prepadnutia vo váš prospech, ak svoju časť dohody majiteľ nedodrží.

100% záruka

30 dňová garancia vrátenia peňazí

Ak po vzhliadnutí video-tréningu zistíte, že v ňom obsiahnuté informácie v záverečnej fáze kúpy vašej nehnuteľnosti nevyužijete, a že materiál pre Vás nemá žiadnu hodnotu, napíšte mi.

Vrátim Vám cenu  v plnej výške späť.

PRE KOHO JE tento tréning určený? Komu pomôže?

Pre všetkých, ktorí kupujú nehnuteľnosť a čaká ich podpis Rezervačnej zmluvy

  • a majú strach a obavy z prepadnutia Rezervačnej (blokovacej) zálohy (=ľudia vtedy prichádzajú o tisícky eur)
  • a neovládajú presný mechanizmus ako a za akých podmienok sa môže meniť rezervačná záloha na zmluvnú pokutu, resp. nie je im na 100% jasný zmysel rezervačnej zmluvy
  • a musia čerpať peniaze na úhradu kúpnej ceny prostredníctvom hypotéky či iného úveru v banke
  • a chcú podpísať vyváženú rezervačnú zmluvu a nechcú podpísať zmluvu, ktorá zaväzuje iba stranu kupujúceho

Pre koho tento tréning NIE JE:

  • pre tých, ktorí už majú nehnuteľnosť kúpenú
  • pre tých, ktorí kupujú nehnuteľnosť sami - bez realitky a nebudú podpisovať Rezevačnú zmluvu

Prístupom do tréningu získavate aj možnosť položiť svoju otázku do diskusného fóra

Od koho získate zákulisné know-how z praxe?

Števka Jankechová, autor tréningu:

Ono nie je to o tom, že dúfať že to u mňa snáď všetko dobre dopadne. Je lepšie staviť na istotu.  Je lepšie, ak si poviete: \"Urobil(a) som všetko pre to, aby to dopadlo skvele. Je fajn mať dobrodružnú povahu a milovať adrenalín, ale v prípade realít a kúpy nehnuteľnosti to nemusí vždy dopadnúť dobre.

Čas na vzhliadnutie tréningu si urobíte vtedy, keď to uznáte za vhodné vy sami. V aute počas šoférovania a cesty do práce či z práce. Alebo si na to rezervujete jeden večer namiesto 2-hodinového filmu, ktorý aj tak budú v telke v priebehu týždňa ešte x-krát opakovať.

 

Tréningom získate vedomosti a rozhľad, vďaka čomu  ZÍSKATE MOC NEPODPÍSAŤ HOC-ČO čo vám niekto cudzí predloží. Nemusí ísť vyslovene o negatívny zámer druhej strany, hoci rezervačná zmluva bola vymyslená ako nástroj, ktorý zaväzuje kupujúceho.

Aj preto si dávam za povinnosť, že vstupom do tréningu prehlasujete, že:

Všetko čo sa vďaka tréningu naučíte a ovládnete, použijete iba v najlepšom záujme voči majiteľom nehnuteľností, bankám, maklérom a realitkám.

Števka Jankechová

autor tréningu

Neskôr za 49,80 eur 

Áno. Chcem ušetriť 97% a chcem vedieť ako sa vyhnúť podpísaniu nevyváženej rezervačnej zmluvy, ktorá bude v môj neprospech ...